Större text Mindre text
Mörkt läge Ljust läge

Projektledare Doaa Zatara om projektet i januari

Efter alla ledigheter och helger i december var det skönt att i mitten av januari få komma igång igen med projektarbetet. Vi går nu in i år 2023 vilket känns jätteroligt! 

 

Under månaden som gått har vi jobbat på med möten och fortsatt nätverkande. Vi hade nöjet att få närvara på ett seminarium anordnat av Momentum.  

 

Vi har haft ett riktigt givande möte med chefen för Rinkeby folkets hus. Vi diskuterade eventuella samarbeten och bollade lite kring hur vi ska nå ut till målgruppen unga personer med funktionsnedsättning i våra fina förorter.  

 

Under januari mötte vi flera ungdomsgårdar i Järfälla kommun. Vi träffade ansvariga för de olika ungdomsgårdarna och pratade om både målgruppen unga med funktionsnedsättningar och om eventuella samarbeten. Först ut var ungdomsgårdarna Hängmattan, FunkisTräffen och Stället.  

 

Det var mycket på gång under januari, men slut är det inte än. Vidare har vi träffat ansvarig personal på Kista SC och Järvafunkis. Vi pratade om projektet och eventuella samarbeten för att effektivt nå ut till vår målgrupp i Järva.  

 

Vi nätverkade på högsta nivå när vi träffade LSU. En organisation som vi har mycket att prata om med.  

 

Järva i Samverkan bjöd in oss till samtal. Tillsammans med dem och andra organisationer diskuterade vi villkoren för barn och unga med funktionsvariation inom Järva. Runt bordet samtalade vi också om vilka aktiviteter som erbjuds för målgruppen i nuläget. Det är alltid spännande att få ta del av andras perspektiv som också arbetar för samma målgrupp som oss.  

 

Vi är väldigt glada och tacksamma över att ha fått träffa så många olika verksamheter och diskutera eventuella samarbeten, då vi har mycket gemensamt.  

 

I övrigt går det framåt i projektet och vi är väldigt glada över att allt fler organisationer väljer att engagera sig och komma på våra aktiviteter. Håll utkik i nästa månadsrapport för att få veta vilka aktiviteter och möten som ägde rum i februari. I nuläget arbetar vi för att planera kommande aktiviteter samt för att fortsätta möta andra föreningar och ungdomsgårdar som är aktuella för vår målgrupp.  

 

Vi hörs nästa månad! 

 

Doaa Zatara, projektledare. 
13 februari 2023.