Större text Mindre text
Mörkt läge Ljust läge

Projektledare Doaa Zatara om projektet i februari

Vi kom i full fart in i februari med att möta fler verksamheter.

 

Vi träffade personal på Electric ungdomsgård och hade riktigt givande diskussioner om målgruppen unga personer med funktionsnedsättningar. Vi hade även nöjet att ha ett möte med personalen från Passalen där vi berättade om projektet och hade riktigt givande diskussioner om hur man ska försöka integrera målgruppen personer med funktionsnedsättningar i samhället i stort.

 

Månadens höjdpunkt var den 11 februari, då vi hade en föreläsning och nätverksträff inom projektet. Det var ca 25 personer som deltog och dessa var representanter från- Unga Hörselskadade/Unga Hörselskadade Stockholm, Stockholms Dövas Ungdomsråd, Unga Rörelsehindrade, Rörelsehindrade Barn och Ungdomar, Unga Med Synnedsättning Stockholm samt från Ung i FUB/FUB, Fritidsförbundet och Attention.

 

Vi började med att deltagarna fick lyssna till en föreläsning om vikten om att drömma stort när man har en funktionsnedsättning. Om hur det gynnar en både på individ, organisations, samt samhälles nivå, att införskaffa sig kunskap om det man verkligen tycker om att göra. då det ger glädje i efterhand i arbetet man väljer att göra, då man är intresserad av ämnet samt upplever en meningsfullhet i det. Föreläsningen hölls av Neven Milivojevic. Deltagarna tyckte att det var en intressant och lärorik föreläsning.

 

Sedan hade vi en nätverksträff där deltagarna fick prova på hur det är att ha olika funktionsnedsättningar. för att öka kunskapen och förståelsen kring varandras funktionsnedsättningar. Man fick prova på hur det är att ha- hörselnedsättning, dövblind, synnedsättning/blind, samt NPF-diagnoser såsom Autism, ADHD, ADD. Deltagarna tyckte att det var lärorikt och en upplevelse i säg att få prova på hur det är att ha andra funktionsnedsättningar än dennes egen funktionsnedsättning. Under nätverksträffen diskuterades även en hel del de kommande aktiviteterna inom projektet, samt tips gavs på olika intressanta evenemang att delta på för de olika organisationerna.

 

Vi avslutade dagen med att äta en gemensam middag. Deltagarna tyckte att det var en rolig men intensiv dag.

 

Vidare i februari håller vi för fullt på att planera för kommande aktiviteter, bibehålla kontakten med de olika föreningarna samt ungdomsgårdarna, och planerar in besök på olika ungdomsgårdar.

 

Det går framåt i projektet och vi är väldigt glada över att höra att det är många som är intresserade av att höra om projektet, samt är mottagliga för att samarbeta med oss. Håll utkik på nästa månadsrapport för att få veta vad som händer i mars!

 

Doaa Zatara, projektledare

3 mars 2023